El món és un teatre, però l'obra té un repartiment deplorable.
Oscar Wilde

14 de gener del 2016

“Entre lligalls de diaris” de Josep-Lluís Sotorra,dins Bibliorelats a Arola Editors-Reusenques de Lletres
 
Des que ella havia vingut fins al taulell i li havia vist el nom a la fitxa vaig pensar que el destí se m'havia posat de cara. Vaig voler pensar que tots els astres s'havien alineat dalt les voltes d'aquell edifici gòtic reconvertit en biblioteca –després d'haver servit d'hospital.

Ella havia vingut fins al taulell amb passes maldestres, com si anés amb els peus aixecats pel darrere i refregant-los pel terra amb la punta dels dits per no fer soroll amb els talons que haurien ressonat —d'una manera gens desitjada— per les parets de pedra groguenca, però que en d’altres casos haurien aixecat les delícies de qualsevol. La seva delicadesa m’atreia...

...i això continuarà divendres vinent, dia 15 a 1/4 de 9 del vespre, a la Sala Santa Llúcia de Reus a càrrec de la gent d’El Trole, Subcompanyia de Teatre que en farà una lectura dramatitzada, d’aquests i d’altres escrits dins el muntatge “Diàleg de finestres acabades d’obrir”.Però “Entre lligalls de diari” vol contenir elements força fonamentals de la vida com la saviesa i l’amor, encara que sigui en el seu vessant “més pràctic”, posats en moviment per uns personatges que no per desconeguts deixen de ser prou reals com ara la noia que s’asseu al taulell d’una biblioteca i que no desvetlla el seu nom fins al final i l’altra noia que hi apareix amb el seu xicot.Hi parlen de biblioteques i d’Atenes, i de l’Erectèon i de l’Acròpolis i de la saviesa, i de la guerra, i de la intel·ligència... Però això és el rerefons, la resta es descobreix al llibre de Bibliorelats i a la Sala Santa Llúcia aquest divendres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada