El món és un teatre, però l'obra té un repartiment deplorable.
Oscar Wilde

30 de març del 2013

Potser haurien de plegar... ep, si pot ser!

Es tractaria que només fossin coherents amb la seva pròpia manera de pensar i d’aplicar els seus mètodes que, pel que es veu, deuen ser infalibles. O sigui, que tot allò que prediquen per als altres s’ho podrien començar a aplicar per a ells mateixos, i tenir la dignitat de deixar els llocs lliures a d’altra gent que hauria de fer les coses de manera diferent, perquè –encara que pugui semblar estrany– és possible.
El motiu per a fer el canvi és ben senzill. Si tot el llarg llistat de personatges que ocupen els llocs dels polítics, dels dirigents d’administracions i d’organismes de tota mena amb els seus mètodes i que s’han sabut vendre com a inevitablement perfectes i que, a més, són tan destres per organitzar tota mena de maldestres pensades que donen com a resultat el fracàs més estrepitós, tinguessin, tots ells, la més mínima ombra de dignitat, el que haurien de fer és plegar, desaparèixer i no esperar que se’ls hagués de treure amb sistemes per desencastar.
Són uns personatges que no es mereixen –cap ni un– ni el més bri d’aire per respirar, perquè si després de l’enfonsament general a què han abocat la massa de la societat el que els correspondria és abandonar la seva destrossa –feu-ho aviat, si us plau– perquè la solució no pot venir per part vostra. Així és com tractarien –carregant-se de raó– qualsevol subordinat que no hagués pogut acomplir amb els objectius –amb els seus, és clar.
Plegueu. Els ciutadans ja són prou grans per saber què ens convé. Ho som tant, de grans, que ja sabem que ells no ens convenen. El problema més gran amb què es troben és que la “massa” es comença a desvetllar, a poc a poc, però es desperta i comença a entendre que no tot és com ens han volgut fer creure.